Home Features Seals hielpen bij het maken van een robot

Seals hielpen bij het maken van een robot

Ingenieurs van de DePaul University in Chicago hebben zeehonden, die vrij snel over land kunnen bewegen, nader bekeken. Zo ontstond een robot die de bewegingen van dieren imiteert. Er wordt aangenomen dat hij zich kan verplaatsen waar apparaten op wielen niet zullen passeren.

De robot bestaat uit vier identieke “benen” van 24 cm lang, elk met drie siliconen buizen die zijn gevuld met vloeistof voor beweging. De robot beweegt vooruit met een snelheid van 12 cm/s en achteruit met 17 cm/s.

Wetenschappers merken op dat het niet zo eenvoudig is om de beweging van vinpotigen na te bootsen, omdat hun rug veel massiever is dan de voorkant. Met zo’n structuur is het voor de robot moeilijk om het evenwicht te bewaren. Het was ook niet mogelijk om na te bootsen hoe de zeehond zwaait tijdens het bewegen.

Juliahttp://devegendehollander.nl
Julia de Groot is the accomplished Editor-in-Chief at DeVegendehollander.nl, where she oversees the editorial process and ensures the highest quality of content for our readers. With over a decade of experience in journalism, Julia brings a wealth of knowledge and expertise to her role.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here