Natuurlijke hormonale testosteronbooster ontwikkeld in Rusland


Voor het eerst ter wereld hebben wetenschappers van de Dmitri Mendeleev Russian University of Chemical Technology een testosteronbooster-extract verkregen dat onschadelijk is voor mensen. Dit meldde de onderzoeker Illarion Khudeev .

De verbinding werd verkregen door superkritische vloeistofextractie bij een temperatuur van 40 graden Celsius, waardoor alle eigenschappen konden worden behouden en de maximale hoeveelheid biologisch actieve stoffen kon worden verkregen.

Khudeev verklaarde dat de resulterende testosteronbooster van plantaardige oorsprong kan worden gebruikt om voedingssupplementen voor atleten te produceren, terwijl het niet als doping wordt beschouwd.

De Russische wetenschapper herinnerde eraan dat het extract was verkregen uit de plant Tribulus terrestris, die in eerdere studies voordelen heeft aangetoond bij de behandeling van seksuele disfunctie, angina pectoris, diabetes, het verlagen van cholesterol en bloeddruk en het verhogen van de testosteronspiegel.

Volgens Khudeev werden eerder preparaten en voedingssupplementen van de plant gemaakt, maar werden technologieën op basis van de eigenschappen van superkritische vloeistoffen niet eerder gebruikt.

In Rusland groeit Tribulus terrestris op het Krim-schiereiland, in het Kaukasusgebergte en aan de kust van de Zee van Azov. Dit is geschreven door Prensa Latina , partner van het TV BRICS-netwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *